ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Meer informatie over Ons

Keramiekwerkblad.be is momenteel de beste op de markt als het gaat om het produceren van natuurstenen in de hele Benelux.

Op onze website is een groot assortiment te vinden met producten van hoogstaande kwaliteit die wij aanbieden. Wij richten ons op de klant en onze producten zijn voor iedereen te betalen. Wij bieden de scherpste prijs voor de producten die wij leveren. Wij doen er alles aan om te zorgen dat u tevreden bent over uw product. De installatie van uw bladen kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Uw blad wordt op de juiste manier door onze specialisten geïnstalleerd. Zij hebben al jarenlange ervaring in het installeren, maar ook in het opmeten van uw werkblad. Naast de goede kwaliteit bieden wij ook een snelle service voor onze producten.

Wanneer u een andere vraag heeft kunt u deze aan ons stellen. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Wat is Silestone?

Silestone is opgebouwd uit 93% kwarts. Kwarts geeft een mooie en luxe uitstraling aan uw keuken of badkamer. Het materiaal heeft veel voordelen. Kwarts is erg hard en kan veel hebben. Het materiaal zal niet snel beschadigen. Door de extra laag op het werkblad krijgen bacteriën geen kans om zich in het werkblad te dringen. Er worden maar weinig voegen gebruikt, waardoor het werkblad er als één geheel uitziet. De bladen zijn ook makkelijk schoon te maken.

U kunt het materiaal goed gebruiken voor verschillende ruimtes, zoals badkamers en keukens. Daarnaast zijn vloeren en wandbekledingen ook prima geschikt om deze met dit materiaal een mooie uitstraling te geven.

De producten van Silestone zijn verkrijgbaar in diverse prachtige kleuren. Aangezien onze werkbladen van goede kwaliteit zijn gaan deze jarenlang mee! U zult er nog lang plezier van hebben. Naast werkbladen bent u bij ons ook aan het goede adres voor tafelbladen, badkamerbladen, onderstellen voor uw tafel en nog veel meer!

Wat is Compac?

Compac is de beste leverancier als het gaat om verschillende bladen van een goede kwaliteit materialen marmer en kwarts. Het bedrijf heeft veel ervaring in het produceren en aanleveren van verschillende producten. De meer dan 400 specialisten zetten zich dagelijks om deze uitstekende kwaliteit ook zo te houden en u een snelle service te bieden. Zij zijn steeds weer op zoek naar een manier om de producten te verbeteren. Het is namelijk dat u als consument tevreden bent over uw aankoop.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Hoe zwaar zijn natuurstenen keukenwerkbladen?

Kwarts en graniet zijn ontzettend zwaar. Deze materialen wegen ongeveer 80 kilogram per vierkante meter.

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

De materialen graniet en kwarts zijn voor verschillende toepassingen geschikt. Het materiaal kan worden gebruikt in badkamers, maar ook in spatplaten, douchepanelen, voor barbovenkanten, laboratoriumbanken en open haarden. Heeft u besloten wat u wilt, maar weet u niet of uw idee geschikt is om ook echt uit te voeren? Geef dit aan ons door. Wij kunnen met u overleggen wat het beste is om te doen.

Waarom is graniet en kwarts geschikt voor keukenwerkbladen?

Graniet en kwarts zijn perfecte materialen om voor uw keukenwerkblad te nemen. Het zware materiaal is bestand tegen de hitte, de kleur blijft jarenlang mooi en het blad is goed te reinigen. De stenen zien er prachtig uit en zijn goed te gebruiken om op te koken. Dit zijn een aantal redenen waarom graniet en kwarts goede materialen zijn voor keukenwerkbladen.

Waarom worden granieten en kwarts keukenwerkbladen steeds populairder?

Werkbladen van kwarts zijn vrij nieuw op de markt. Deze worden momenteel snel populairder. Graniet wordt al lang gebruikt als materiaal voor keukenwerkbladen. Er zijn momenteel een aantal nieuwe technieken die worden gebruikt bij de productie van de stenen. Hierdoor kan tegenwoordig iedereen de stenen betalen. Daarnaast is het blad in veel kleuren te verkrijgen en zijn de kosten voor wat betreft de schoonmaak en het onderhoud laag.

Hebben granieten en kwarts keukenwerkbladen oneffenheden?

Graniet is een natuurlijk materiaal. Dit betekent dat er altijd wel oneffenheden, zoals deukjes of krasjes te zien zijn. De beschadigingen zijn goed te behandelen. Hierdoor zijn deze bijna niet meer te zien. Er is bij natuurlijke materialen niet met zekerheid te zeggen of er beschadigingen tijdens het installatieproces zullen ontstaan. De werkbladen van kwarts zijn handgemaakt en worden afgewerkt door medewerkers in laboratoria. Het risico dat er beschadigingen optreden is bij dit materiaal minder groot.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen geschikt voor keukenwerkbladen?

Stenen met een wat versleten uitstraling valt meestal meer bij Europeanen in de smaak. Natuurstenen materialen worden het meest gebruikt voor keukens in Europa, maar minder in de BENELUX. Deze materialen kunnen sneller beschadigingen oplopen. Kwarts en graniet blijft langer mooi dan marmer, kalksteen en leisteen. 

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Graniet, marmer en stenen met soortgelijke eigenschappen als marmer worden uit de aarde opgegraven. Dit is het enige wat de materialen met elkaar gemeen hebben. De steen is perfect om dagelijks te gebruiken. De reden hiervoor is dat graniet gemaakt is van gekristalliseerde mineralen en deze mineralen vormen zich tot een zware en harde steen. Het duurt miljoenen jaren voordat een steen van marmer hard wordt. Marmer en de stenen met soortgelijke eigenschappen ontstaan uit plantaardig materiaal, dierlijke skeletten en slib diep in de aarde. Daarnaast bestaat de steen ook uit calcium, waar zure middelen, zoals azijn en citroen een invloed op kunnen hebben.

Wat zijn de beste keukenwerkbladen – Graniet, kwarts of marmer?

Graniet en kwarts zijn geschikt voor uw keukenwerkblad. Het is belangrijk dat uw werkblad jarenlang mee kan gaan. Het werkblad laat geen vocht door en er zullen niet snel krassen, deuken of andere beschadigingen optreden. Het materiaal is daarnaast bestand tegen de hitte. Hete pannen kunt u met een gerust hart op uw werkblad neerzetten.

De kleur van een werkblad waarin kwarts is verwerkt zal langer mooi blijven dan vaak door vele aanbieders wordt verteld. Veel producenten van dit materiaal vermelden dat het materiaal geen tot bijna geen vocht doorlaat. Kwarts is met de hand gemaakt en wordt als de steen helemaal klaar is gecontroleerd door laboratoria. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de kleur niet zal gaan vervagen.

Graniet en kwarts hebben bijna dezelfde voor- en nadelen. Het enige verschil is het doorlaten van vocht en water. Graniet laat namelijk weleens vocht door. U kunt dit voorkomen, door het blad op de juiste manier te behandelen door een goede kit te gebruiken. De behandeling is eenvoudig te doen en u houdt uw werkblad langer vrij van vlekken. Het behandelen van het werkblad moet ongeveer één of twee keer per jaar gebeuren. Een voordeel van graniet is dat het materiaal er mooier uitziet dan kwarts.

Marmer heeft een natuurlijke uitstraling. Marmer wordt veel gebruikt voor op muren, gevels en open haarden. Het materiaal is aardig goedkoop, maar daarnaast laat het wel veel vocht door. Hierdoor is het niet verstandig om het materiaal voor uw werkblad in de keuken aan te schaffen. Bijtende middelen en zuren kunnen het blad aantasten. Als dit eenmaal is gebeurd is het blad niet meer te herstellen. Zuren zoals citroen en azijn hebben een negatieve invloed op het blad.

Wat is Kwarts?

Kwarts is een materiaal dat vele kleuren kan hebben. Meestal is kwarts wit of doorzichtig. Het materiaal kan een andere kleur hebben, maar de reden hiervoor is dat het ontstaat wanneer wat vuile deeltjes aanwezig zijn.

Het materiaal is zuiver of andere grondstoffen zijn aanwezig. Kwarts is het belangrijkste ingrediënt van composiet. Het materiaal wordt voor veel verschillende bladen gebruikt. Het materiaal is erg hard en het maakt niet uit als zuur, zoals azijn en citroen in het werkblad binnendringt. Hierdoor is kwarts geschikt om voor veel verschillende producten te gebruiken.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is handgemaakt. Marmer- of natuursteenkorrels worden gemixt met cement. Het mengsel wordt samen met Terrazzo in een mal van uw werkblad gegoten. Het materiaal is erg sterk en heeft een prachtige uitstraling. Terrazzo wordt al heel lang gebruikt, namelijk al vanaf de 15e eeuw.

Wat is keramiek?

Keramiek is ontzettend hard materiaal dat het beste is om in uw keuken te installeren. Er worden verschillende dunne platen bovenop elkaar gelegd en dit wordt samengeperst met klei en kleurstoffen. Daarna wordt het mengsel in een oven gebakken. Keramiek is verkrijgbaar in verschillende, natuurlijke, warme en industriële kleuren.

Kan ik een mes op mijn werkblad gebruiken?

Het maakt niet uit om messen op uw granieten keukenwerkblad te gebruiken. Dit harde materiaal kan hier goed tegen. Wij raden u aan om bijvoorbeeld een snijplank te gebruiken. Op deze manier voorkomt u krassen op uw blad. Uw messen zullen niet net zo scherp blijven en zullen bot worden. Door middel van de snijplank komt het mes niet in contact met het werkblad en het blad zal langer meegaan. Op werkbladen van andere materialen is het niet verstandig om op te snijden.

Hoe dik zijn keukenwerkbladen?

De maten van de stenen zijn verschillend. Het ligt er maar net aan wat u wenst. Kijk voor de verschillende maten op de productpagina’s van de stenen. Deze zijn op deze website te vinden.

Moeten stenen materialen worden afgedicht?

Alle stenen bladen worden afgedicht voordat deze weer vanuit de fabriek worden vervoerd. Veel bedrijven kunnen de steen weer mooi maken zoals deze eerst was, maar door uw blad goed te onderhouden kunt u uw blad zelf ook mooi houden.

Meestal laten werkbladen waarin mineralen zijn verwerkt meer vocht door. Hierdoor kunnen vlekken ontstaan.

De stenen worden door impregneerbedrijven afgedicht. De bedrijven behandelen de steen op een bepaalde manier waardoor het indringen van vocht, water en vloeistoffen onmogelijk wordt. Het werkblad wordt zelfs bestand tegen olie. Marmer laat meer vocht door dan graniet. Het is meteen duidelijk wanneer uw blad opnieuw toe is aan een onderhoudsbeurt, namelijk op het moment dat in het blad weer vlekken gaan ontstaan.

Wat is de maximale grootte van een niet-ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenwerkblad?

Het is verstandig om een grootte van maximaal 350 millimeter aan te houden als u een keukenwerkblad van kwarts of graniet heeft. Voor andere steensoorten mag deze grootte kleiner zijn. Ga nooit op het overhangende deel zitten of staan. Het deel kan namelijk barsten, omdat de druk te groot is.

Kan steen worden gerepareerd?

Als de steen een grote deuk op heeft gelopen moet deze deuk weer ongedaan worden gemaakt met een mengsel van epoxyhars met gemalen steenslag dat komt van de delen van het werkblad dat is beschadigd.

Wanneer er een klein deukje in uw werkblad is opgetreden kan dit worden verwijderd door kleur gecoördineerde epoxyhars te gebruiken.

Kunt u verschillende steenafwerking op kwarts gebruiken?

Nee, dit is niet mogelijk. Bekijk of de afwerking die u wilt voor uw blad verkrijgbaar is in de kleur die u wenst. Een aantal verschillende stenen worden al bij ons aangeleverd inclusief het materiaal voor de afwerking. 

Hoe ver overlapt het overhangende deel de dingen eronder?

U moet een maat van 20 mm aanhouden voorbij de deuren die zijn geplaatst. Zover zal het overhangende deel overlappen. Voor de zijkanten moet een overhangend materiaal van tussen de 10 en 20 mm worden genomen. U kunt uw besluit nemen door naar voorbeelden te kijken. U kunt de maten iets groter of kleiner laten maken. Dit kunt u geheel naar uw eigen smaak doen of door ons laten doen.

Zijn voegen tussen delen van stenen keukenwerkbladen zichtbaar?

Graniet en kwarts hebben een lengte van maximaal 3 meter. Het gaat er bij veel mensen om dat de ruimte door middel van het nieuwe werkblad opknapt. De voegen vinden zij meestal het minst grote probleem.Het materiaal zorgt ervoor of de voegen in de werkbladen zichtbaar zijn. Op donkerkleurige stenen zijn de voegen minder goed te zien. Op een zwarte steen zullen de voegen voor een deel onzichtbaar zijn. Op een tropisch zwarte steen zal de aansluiting wel zichtbaar zijn.

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

Graniet is een natuurproduct en de stenen zullen er nooit allemaal hetzelfde uitzien. De natuurstenen in ons assortiment op de website moet u als voorbeeld zien. De kleuren zullen niet precies hetzelfde zijn als op de website is vermeld. Het is mogelijk om voorbeelden van kleuren via de website te bestellen. Op deze manier kunt u bekijken of de kleuren die u wilt mooi passen bij de huidige kleuren in uw ruimte. Computers, resoluties, batches, monitors, kleur of patronen kunnen een voorbeeld op de website anders doen lijken dan deze in het echt is. Kwarts zal minder grote problemen geven. Dit komt omdat kwarts vaak wit of doorzichtig is. Voor de voorbeelden vragen wij een klein bedrag.

Waarom verschillen de prijzen per steen?

Het is veel werk om de stenen uit smalle groeven te halen. Hiervoor zijn veel arbeiders nodig. Sommige stenen zijn zeldzaam en dus ook duurder. De natuurstenen waar veel vraag naar is en vaker voorkomen zijn goedkoper. De stenen worden in de fabriek met machines bewerkt. De prijzen zullen hoger uitvallen, omdat hier extra kosten aan zijn verbonden. Al deze zaken zorgen ervoor dat de prijzen per steen verschillen.

Kan marmer gebruikt worden in keukenwerkbladen?

Marmer is goedkoper dan andere steensoorten, zoals graniet. Dit wil niet zeggen dat het beter is om als materiaal te gebruiken voor uw keukenwerkblad. In de keuken bevindt zich veel water en vocht. Dit kan zich ophopen en lelijke plekken in uw aanrechtblad achterlaten. Wilt u toch een werkblad van marmer in uw keuken? Dan moet u het blad wel goed schoonmaken. Hierdoor zal het blad er langer mooi uit blijven zien! Gebruik wel een mild schoonmaakmiddel, want door agressieve middelen zal uw werkblad sneller worden aangetast. Het werkblad kan worden geproduceerd, in de fabriek worden bewerkt en uiteindelijk door ons worden geïnstalleerd. Toch raden wij een werkblad van dit materiaal niet aan.

Hoe zwaar zijn stenen keukenwerkblad?

Graniet en kwarts zijn ongeveer 80 kilogram per vierkante meter. Dit is zoals u zich kunt voorstellen erg zwaar.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is niet handgemaakt, het is een natuursteen. Er zijn duizenden verschillende kleuren en de patronen zijn daarom van natuurlijk materiaal. Graniet is enorm sterk, erg zwaar, bestand tegen krassen/hitte en gemakkelijk om te onderhouden. Geen enkel stuk graniet is hetzelfde, elk stuk zal iets bevatten wat anders is dan een ander stuk van hetzelfde type terwijl het toch steeds dezelfde kwaliteit zal hebben. Het soort materiaal is altijd anders dan het materiaal dat aanwezig is voor de productie. Het zal er dan ook op de website anders uitzien.

Kunnen graniet oppervlakken worden beschadigd?

Graniet is net zoals alle vaste oppervlakken, het kan beschadigen met een hoge mate van inslag van iets. Door de kristallijnen vormen is het mogelijk om graniet kapot te maken wanneer scherpe objecten het oppervlak raken. Dit is iets wat je in acht moet nemen wanneer je een keuze gaat maken voor een randprofiel. Als het randprofiel vierkant is, in tegenstelling tot de meer ronde randen, kan het een betere weerstand bieden tegen stoten. Sommige gevallen van de meer poreuze granieten kleuren zullen mogelijk chemicaliën of olie via het oppervlak absorberen. Gelukkig wordt het materiaal bij de normale dagelijkse thuisgebruiker aan deze chemicaliën niet echt blootgesteld. Op normale dagen zullen hitte of brandende vloeistoffen voor geen enkel probleem zorgen voor graniet, maar we willen wel adviseren om voorzichtig te zijn en bijvoorbeeld een snijplank of onderzetter te gebruiken.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Putjes in het oppervlak van graniet worden gevormd door de ruimte tussen de minerale kristallen. De is een deel van de kristallijnen van het medium. Steekproefsgewijs zijn putjes veel merkbaarder vanwege de voorbeeldgrootte. Op een groter stuk is het oppervlak gepolijst en zal het oog dit niet kunnen opmerken en meer gericht zijn op de texturen en patronen van uw gekozen graniettype. Een ander kenmerk van graniet zijn de kleine scheurtjes. Dit zijn geenbeschadigingen in het materiaal. Ze worden gevormd door de extreme hitte die zijn ontstaan tijdens de vorming van het graniet. Marmer heeft soortgelijke dingen met breccias. Nogmaals, iedere kleurvariatie is onderdeel van de natuurlijke schoonheid van het materiaal die het gebruik en functie van het materiaal niet zullen belemmeren. Samenvattend: hoe perfecter het materiaal eruit ziet, de groter de kans dat het materiaal gefabriceerd is in plaats van natuurlijk.

Kan ik hete pannen direct op het granieten keukenwerkblad zetten?

Het werkblad gaat niet snel barsten. De kleur blijft daarnaast ook mooi. Dit komt omdat graniet vele meters onder de grond wordt geproduceerd. Hier is het erg heet en met enorme kracht wordt het materiaal gevormd. Graniet kan goed tegen de hitte, maar gebruik om vlekken te voorkomen wel een snijplank!

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Het is goed mogelijk dat door de val van een zware pan een putje in het materiaal is ontstaan. Deze putjes kunnen worden gevuld met een mengsel van gekleurde epoxyhars met granietstof van de geschikte kleur. Als de bladen gevuld zijn, gooi het stof van de gevulde gaatjes niet weg aangezien deze de stof vormen voor de mix met het epoxy hars. In de meeste gevallen zult u na de reparatie extreem goed moeten kijken om te zien waar de schade was. De kwaliteit is erg goed.

Kan graniet scheuren/barsten?

Het harde materiaal zal niet barsten wanneer het werkblad wordt gebruikt. Helaas kunnen de stenen wel tijdens de levering en de installatie ontstaan. 

Vlekt graniet gemakkelijk?

Elke steen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bepaalde stenen laten sneller vocht door dan andere stenen, waardoor er dus ook sneller vlekken ontstaan. Uw werkblad wordt in de fabriek afgedicht wat zorgt dat er geen vocht en andere vloeistoffen kunnen binnendringen in het blad. U moet voorkomen dat water een langere tijd in contact staat met uw werkblad. Zo ontstaan er vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Zorg dat u het werkblad na gebruik goed schoonmaakt. 

Waar komt graniet vandaan?

Graniet ontstaat door middel van een mengsel van Mica, veldspaat en kwarts. De steen bestaat uit een gekristalliseerd patroon. Het proces duurt miljoenen jaren en wordt met grote kracht ondergronds tegen elkaar aangedrukt. Grote blokken met delfstoffen zorgen ervoor dat het materiaal vanuit de grond naar boven komt. De blokken worden geslepen en afgewerkt. Na het polijsten worden de blokken in kleine stukken verdeeld. Deze deeltjes worden uiteindelijk verwerkt in verschillende producten, zoals keukenwerkbladen, badkamerbladen, open haarden en nog veel meer. Wij hopen dat de producten volledig naar uw wens zullen zijn. 

Zijn granieten bladen duur?

Wij leveren de goedkoopste stenen in de BENELUX en hebben een snelle service wat geen concurrent ons na zal doen. Voor het werk dat door medewerkers wordt uitgevoerd en werk dat in de fabriek door machines wordt gedaan moet worden betaald. Dit bepaalt de hoogte van het bedrag. De soort steen die u als consument besluit aan te schaffen is ook bepalend. Sommige stenen komen vaak voor, waardoor het bedrag goedkoper uitvalt. De steen is ook goedkoper wanneer u kiest voor een standaard rand voor uw werkblad en dan één van de voorbeelden kiest die wij aanraden.

Wat is graniet?

Graniet is erg hard en dicht. Het materiaal is miljoenen jaren geleden diep in de aardkorst gevormd. Het is een steen van kristal en koelde langzaam af, vele meters onder het aardoppervlak. De gesteenten die zorgen voor het ontstaan van de steen samen met de mineralen binnenin de gesmolten steen zorgen voor de kleur, vorm en de structuur van graniet.

Graniet wordt niet alleen tegenwoordig, maar vroeger ook veel gebruikt. Graniet werd door Egyptenaren gebruikt om piramides mee af te werken. In de Verenigde Staten is het materiaal gebruikt voor het bekende Mount Rushmore National Memorial.

Het materiaal wordt tegenwoordig gebruikt voor in keukenwerkbladen en vloeren. Graniet is van goede kwaliteit. Graniet is makkelijk schoon te houden en zal lang meegaan, omdat het niet snel zal barsten. Het materiaal is goed bestand tegen de hitte. Een hete pan kunt u gemakkelijk op uw werkblad zetten. Uitschieten met uw mes zal geen krassen op uw werkblad achterlaten en kan tegen een stootje. Het nadeel van graniet is dat vocht in het werkblad kan binnendringen. Schimmels en vlekken kunnen niet meer in het werkblad komen als u het blad goed heeft verzorgd.

 

AANRECHTBLAD FABRIEK VEEL GESTELDE VRAGEN

Verkoopt u direct aan de consument?

 

 

Ja. We leveren rechtstreeks aan al onze klanten.

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

Wij hebben geen tussenpersonen, maar behouden het contact met de klant zelf.  Ook kunnen wij gelijk vanuit de fabriek leveren, dus hoeven wij ook geen opslagruimtes te huren en beheren. Wij bieden hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Waar biedt u uw diensten aan?

Wij bieden onze diensten aan op www.werkblad-keramiek.nl , wij leveren in heel België, Nederland en Luxemburg.

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

U kunt onze onlineformulier gebruiken om een offerte aan te vragen:
U kiest uw keukenwerkblad materiaal, vult de details in voor de afmetingen, snijdingen en afwerkingen.
Na alles ingevuld te hebben versturen wij u zo snel mogelijk een offerte op maat! Als u een plan heeft, kunt u deze naar ons mailen en samen kunnen wij naar een uitvoerende plan werken.

Waarom kan ik niet gewoon online bestellen?

Keuken werkbladen zijn geen doorsnee producten, daarom is het belangrijk duidelijk en goed te weten wat u wilt hebben. Elke millimeter is in deze belangrijk.  Wanneer er nog dingen veranderd moeten worden na uw bestelling kan dit namelijk hoge kosten en veel onnodig tijdverlies met zich meebrengen. We willen er zeker van zijn, zoveel mogelijk, dat uw bestelling zonder enig probleem uitgevoerd wordt. We doen dit door meer informatie van u te vragen.

Kan ik monsters ontvangen?

Ja, u kunt ze bestellen via onze website.

In welk gebied bent u actief?

We zijn landelijk actief, door heel de België, Nederland en Luxemburg.

Welke betalingsmogelijkheden accepteren wij?

We accepteren enkel bankoverschrijvingen en contante betalingen.

Hoe lang duurt het voordat mijn (keuken)werkblad wordt geplaatst?

We leveren en plaatsen keuken werkbladen zo snel mogelijk. (binnen 8 weken na order).

Kan ik een bestelling met aflevering plaatsen?

Dit is mogelijk maar bepaalde factoren moeten in acht genomen worden voordat u besluit om  het via deze weg te doen. U moet denken aan goede vervoer, ook moet u rekening houden met het tillen van de ongeveer 400 kilo wegende werkblad. Kwaliteit bij installatie is een vereiste.
U heeft ook een frame nodig waar u de werkblad op verplaatst. Wanneer u de werkblad optilt, vervalt onze aansprakelijkheid op het werkblad.
Als het beschadigd dan is het geheel aan en door u. Hier tilt veel risico aan. Daarom adviseren wij om het te laten doen. Zo zijn wij aansprakelijk.
En wordt het blad naar wens geplaatst.

Kan ik ergens anders steen kopen die u kunt fabriceren?

Nee, dat kan niet.

Helpt u mij bij de keuze voor een kleur?

Wij zijn altijd nauw betrokken bij onze klanten. Vaak adviseren wij de kleuren. Welke u beter wel of niet kunt gebruiken.

Moet ik wachten met het gebruiken van mijn keuken werkblad als deze is geïnstalleerd?

De werkbladen kunnen direct gebruikt worden. Echter wastafel zal worden aangebracht met een lijmmiddel. Het is het beste om er een nacht overheen te laten gaan zodat zich een klein sterk laagje heeft gevormd.

Wat hebt u nodig om mij een offerte te kunnen sturen?

Uw gegevens zijn vereist zoals uw naam, telefoonnummer en email samen met de keuze van uw steen. Hieruit kunnen we een offerte maken. U kunt deze informatie naar ons e-mailen.

Is installatie bij de offertesom inbegrepen?

Nee. De offerte is alleen voor levering.

INSTALLATIE VEEL GESTELDE VRAGEN

Snijdt en slijpt u de keukenwerkbladen ter plekke?

Nee.  Wij laten alle werkzaamheden in de fabriek doen. Dat doen wij door middel van onze state of art machines en vakmensen in onze werkplaatsen. Kwalitatief goede steenverwerking is niet iets dat kan worden gedaan op het terrein van een klant.

Kunnen we de voegen tussen stukken zien?

Ja, dat zou kunnen. Echter, een stabiele basis die niet kan bewegen tussen de template en de installatie van de voegen zou erg glad moeten zijn. Over het algemeen zijn onze voegen minder dan 3 mm breed.

Bevestigt u mijn wasbak?

Als onderdeel van de installatie van het keukenwerkblad zal de wasbak bevestigd worden, maar niet de aansluiting van de bewatering e.d. Bij zware producten moeten er tijdens de template of na de installatie ondersteunende frames gemaakt worden.

Sluit u mijn wasbak aan?

Nee, u moet hiervoor een geschikte vakman regelen om dit te doen.

Wat kan ik doen om bij het installatieproces te helpen?

Graniet en kwarts zijn erg zwaar en kunnen soms lastig te hanteren zijn in kleine ruimtes. Een vrij pad naar de plek van bestemming is daarom belangrijk. Het tijdelijk verwijderen van deuren en andere dingen die niet van belang zijn tijdens het installeren van het werkblad is belangrijk.

Moet mijn muurunits worden gemonteerd voordat u komt?

Het is aanbevolen om de muurunits niet eerst te monteren. Dit kan altijd later gebeuren.

Zullen de muren worden beschadigd tijdens de installatie?

Wij proberen dit altijd te beperken. Het kan echter gebeuren dat een muur niet sterk genoeg is en in elkaar zakt.

Kan ik mijn eigen montage regelen?

Als u dit wenst – kunnen we alleen het steenproduct leveren zodat u uw eigen installatie kunt regelen. Wees erop bedacht dat de steen erg, erg zwaar is en met grote voorzichtigheid moet worden vervoerd en geïnstalleerd – het is geen één mans taak.

KEUKENWERKBLAD VOORZICHTIGHEID VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn keukenwerkbladen van tijd tot tijd afdichten?

Ja. Graniet is poreus materiaal, dus moet het minstens twee maal per jaar worden behandeld om het resistent te houden.
Bepaalde soorten afdichtmiddelen kunnen de kleur veranderen. Ze kunnen iets donkerder ogen, en het zo een wet-look geven.

Kwart (composiet) werkbladen hoeven niet afgedicht te worden.

Hoe maak je stenen keukenwerkbladen schoon?

Maak het schoon met een schone warme doek. Een niet-schurend licht neutraal (PH7) reinigingsmiddel kan gebruikt worden. Gebruik geen schurende materialen zoals metalen remblokken, bijtende middelen of schoonmaakmiddelen zoals  bleekmiddel, ammoniak of andere sterke huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Kunnen stenen keukenwerkbladen fysiek beschadigd worden?

Steen is erg sterk, maar u moet uw werkblad niet met iets bot of zwaars raken. Het kan krassen, gaten veroorzaken of zelfs breken (De randen zijn over het algemeen de delen die het snelst beschadigen). Te veel gewicht op voegen leggen is een slecht idee en schurende materialen zoals ongeglazuurde keramische dingen kunnen krassen veroorzaken.

Kan een stenen werkblad gerepareerd worden als het beschadigd is?

Dat kan, maar het is moeilijk om krassen te verwijderen op het oppervlak. In het geval van kwarts is het nog moeilijker om te repareren, omdat deze werkbladen over het algemeen één kleur hebben en een bijpassende kleur moeilijk te vinden is.

Hoe verwijder ik vlekken van mijn graniet keukenwerkbladen?

Gebruik een op water gebaseerde vlekkenverwijderaar voor het weghalen van vlekken van biologische aard, zoals wijn, koffie, nicotine, vruchtensappen etc. Gebruik een alkalische ontvetter voor het verwijderen van vuil van biologische en vettige natuur, vlekken, vet, vervuiling, rook vlekken, lamp viezigheid, etc.

Kan ik hete pannen op het stenen keukenwerkblad zetten?

Ja, u kunt voor korte tijd pannen op het keukenwerkblad zetten maar we raden u aan om dit niet te doen.

Moet ik een snijplank gebruiken?

Steen is zeer krasbestendig en het zorgt er waarschijnlijk voor dat uw messen bot worden. Echter, we raden u aan een snijplank te gebruiken om het risico van schade te verminderen.